sayfa başlığı

Bizden Haberler

Ana Sayfa / Bizden Haberler
haber görseli
16.04.2021

BURKUT AMBALAJ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ

Türkiye, iş kazaları ve meslek hastalıklarının en yüksek olduğu ülkelerinden birisi. Resmi kayıtlara göre 2000-2009 döneminde Türkiye’de 784 binden fazla iş kazası meydana gelmiş olup bu kazalarda 10 binin üzerinde çalışan yaşamını yitirmiştir. Resmi kayıtlara girmeyen iş kazaları ya da meslek hastalıkları nedeniyle ölen ve sakat kalan çalışanların sayısını tahmin edebilmek ise neredeyse imkânsız.
İş kazaları, çalışma hayatında karşılaşılan en önemli sorun alanlarından biridir. Dünya genelinde her yıl ortalama 1,2 milyon insan iş kazaları nedeniyle yaşamını kaybetmektedir. İş kazaları, Türkiye’de de önemli bir sorun olarak varlığını devam ettirmekte ve farklı sektörlerde çalışan binlerce kişi her yıl hayatını kaybetmektedir.

İş kazalarının önlenmesi için, geçmişten günümüze pek çok yasal ve kurumsal düzenleme yapılmıştır. Ancak yapılan bu düzenlemelerin çok fazla başarıya ulaşamadığı meydana gelen iş kazası istatistiklerinden anlaşılmaktadır. Bu durum, sorunun yalnızca teknik bir mesele olarak ele alınmasının yeterli olmadığını göstermektedir. Çalışma hayatında “insan” faktörünün en az teknik boyut kadar dikkate alınması kaçınılmazdır. Meydana gelen iş kazalarının %80-95’i çalışanların güvensiz davranışlarından kaynaklandığı ifade dilmektedir. Bu yüzden, iş kazalarının önlenmesi konusunda, bir davranış düzenleyicisi olarak kabul edilen “kültür”ün önemi göz ardı edilemez.

İş güvenliğinde eğitimin başlıca amacı, çalışanları korumak ve işyerinde işletme güvenliğini sağlamaktır. Çalışanların,  yerinde  kazası ve meslek hastalıkları gibi olumsuz koşullardan korunmasıyla, beden ve ruh bütünlükleri açısından rahat ve güvenli bir ortamda çalışmak üzere eğitilmeleri sağlanmalıdır.

Burkut Ambalaj olarak biz, düzenli 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri' ile çalışanlarımızın zarar görmemesi adına elimizden gelen çabayı göstermeyi görev biliyoruz.

İletişim Bilgileri

BUR-KUT Merkez

Fethiye Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cd. No: 25 Nilüfer/BURSA

Telefon: 0 224 482 23 33

Fax: 0 224 482 43 11

Mail: burkut@burkutambalaj.com.tr

BUR-KUT BULGARİSTAN

Tzar Boris III Obedinitel No: 37 bl.8 4003 Plovdiv/BULGARİSTAN

Mail: vili_80deri@abv.bg

BUR-KUT Merkez-2

Fethiye Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cd. No: 4 Nilüfer/BURSA

Telefon: 0 224 241 45 65

Fax: 0 224 482 43 11

Mail: burkut@burkutambalaj.com.tr

Sosyal Medya
Instagram YouTube
bursa web tasarım