Bu soruya şüphesiz yüzlerce cevap verilebilir ama işin içine insan sağlığı girince en doğru cevap hijyen olacaktır. Oluklu mukavva, üretim süreci esnasında yüksek sıcaklık uygulandığı ve tek kullanımlık olduğu için temiz ve hijyeniktir. Bu özellikleri koli basilinin bir türü olarak bilinen Enterohemorajik Escherichia Coli’nin (EHEC) gıdalardaki bakteriyel kontaminasyonu için önemlidir. Bu bakteriler için uygun çevre koşulları yeterli nem ile birlikte 25-40°C sıcaklıktır. Ancak 70°C’nin üzerinde yaşayamazlar. Oluklu mukavva üretim sürecinde 180°C ve 200°C arasında ısıtma elementleri kullanır. Ham maddesi olan kağıt, bir kez üretim sırasında ve iki kez de oluklu mukavvaya dönüşüm sırasında olmak üzere en az üç kez 100°C sıcaklığa maruz kalır. Kullanımdan sonra ambalaj geri dönüşüm aşamasında yine 100 °C’nin üzerinde sıcaklık işlemine tabi tutulur. EHEC bakterisinin yaşayamayacağı sıcaklık derecelerinde üretilen oluklu mukavva güvenli gıda lojistik zinciri için etkili bir çözüm sunar. Tekrar kullanılan diğer ambalaj malzemeleri bu şekilde temizlenemediği için sterilize edilemez.
Oluklu mukavva ambalaj malzemeleri ise tek kullanımlık olduğu için kontaminasyon mümkün değildir.
Fethiye Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cd. No: 25 Nilüfer/BURSA
Telefon: 0 224 482 23 33
Fax: 0 224 482 43 11
Mail: burkut@burkutambalaj.com.tr
Tzar Boris III Obedinitel No: 37 bl.8 4003 Plovdiv/BULGARİSTAN
Mail: vili_80deri@abv.bg
Fethiye Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cd. No: 4 Nilüfer/BURSA
Telefon: 0 224 241 45 65
Fax: 0 224 482 43 11
Mail: burkut@burkutambalaj.com.tr